Print Shortlink

De cattery

cattery-1Onder de catterynaam Mahabodhi zijn wij vanaf najaar 1999 actief met het fokken en showen van onze Heilige Birmanen. Al voor die tijd waren er altijd meerdere poezen in huis, maar geen raskatten. Bij het bezoeken van een aantal kattenshows vielen we voor de charmes van de Heilige Birmaan. Het prachtige uiterlijk, de fraaie vacht, de betoverende ogen en niet in de laatste plaats het zeer sociale karakter.

De tweede poes die in huis kwam (Katchanka’s Orlaya) was van showkwaliteit en vanaf februari 2000 zijn we op heel veel shows in binnen- en buitenland te vinden. In de loop der jaren zijn w er door zorgvuldige selectie van ouderparen in geslaagd om een herkenbare “look” voor onze Birmanen te bereiken. Met een groot aantal Mahabodhi Birmanen worden regelmatig showsuccessen behaald, ook in het buitenland.

cattery-2Veel van de Mahabodhi Birmanen hebben kampioenstitels tot het hoogste niveau behaald tijdens traditionele kattententoonstellingen in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Deze titels zijn terug te vinden op de stambomen van onze kittens. In 2009 ontdekten we TICA en sindsdien beleven we heel veel plezier aan deze sterk internationaal gekleurde shows. Ook hier behaalden we grote showsuccessen waaronder een aantal Regional Winners en in 2010 Best Birman worldwide voor onze Soraya.

Natuurlijk zijn we er trots op om Birmanen te fokken die op shows successen behalen omdat ze zo goed mogelijk beantwoorden aan de rasstandaard. Maar de uitstekende gezondheid en het zeer sociale karakter van onze Birmanen vinden we veel belangrijker. De blije en enthousiaste berichten van kittenkopers geven iedere keer weer voldoening.

Onze katten leven vrij in huis, alle deuren staan altijd open. We fokken twee tot drie nestjes per jaar en in het voorjaar van 2015 werd ons 50e nest geboren. Als er kittens zijn, groeien die ook gewoon bij ons in de woonkamer op. Ons huis staat altijd open voor mensen die met onze katten willen kennismaken.
Bel of mail gerust!